#2: vindt iemand hedendaagse kunst nog mooi?


Je bent weer eens in het museum. Al struinende door de ruime witte zalen, glijd je plots bijna uit over een bananenschil en een stuk groene zeep. Is dit kunst, of heeft iemand het hier gewoon laten liggen? Je oog valt op een bordje aan de muur: het is dus toch een kunstwerk. Je vindt het werk wel grappig, maar niet mooi - en daar draait het toch juist om bij kunst?


Terwijl je bij klassieke en moderne kunst doorgaans kunt genieten van de compositie, de kleuren en de techniek, is dat bij hedendaagse kunst vaak minder eenvoudig. Het concept staat voorop en esthetische eigenschappen lijken een ondergeschikte, of zelfs helemaal geen rol te spelen. Wat is het dan dat een hedendaags werk goed maakt?


Na de verhitte discussie bij on/kunst #1 over de toegankelijkheid van hedendaagse kunst, bespreken we bij on/kunst #2 de relatie tussen schoonheid, ofwel esthetiek, en hedendaagse kunst.


Zoals je van ons gewend bent, doen we dit door middel van een kunstcollege, een performance, en een paneldiscussie. De avond wordt geleid door Luuk Heezen, maker van onder andere de podcast 'Kunst is Lang (en het leven is kort)'. De andere sprekers worden in de aanloop van het evenement aangekondigd.

Datum: 2019-06-06
Locatie: LAB111
Inloop: 19:30
Aanvang: 20:00Sprekers:

Spreker 7
Spreker 8
Spreker 9
Spreker 10
Spreker 11